marți, 13 decembrie 2011

Cand plangi femeie

Cand plangi femeie , toata apa lunii
se afla-n ochii tai ca doua lacuri
ce oglindesc luceferi in hamacuri
tinzand sa cada in tristetea hunii

Cand lasi sa cada lacrimile-amare
fara-a-ntreba ceva si far-a cere
parca te pregatesti de inviere
topind in plansu-ti ocnele de sare

De aceea nimeni n-are acest drept
sa-ti judece-n vreun fel firescu-ti plans
in care duiosia lumii-ai strans
ca s-o pastrezi in sipetul din piept

Banii

Bani pot cumpara o casa dar nu un camin ,
           pot cumpara o carte dar nu cultura,
       pot cumpara un ceas dar nu timpul,
       pot cumpara un pat dar nu odihna ,
       pot cumpara  un medic dar nu sanatate,
         pot cumpara o pozitie dar nu respect,
     pot cumpara sange dar nu viata,
          pot cumpara sex dar nu iubire.....
          
        Nu iubiti bani doar folositi-va de ei...

luni, 31 octombrie 2011

Urari de bine....

   Iti doresc ,drumuri lungi de tara bordate cu copaci si carari verzi abia ghicite peste pajistile inalte ,clopotei de munte si izvoare ascunse, tipatul batlanului , ciocarliile taind aerul clar si luminos!
  Iti doresc sa ai macar din cand in cand parte de ceea ce-ti doresti nu numai de ce-ti trebuie!
  Iti doresc placerea de a avea mereu cu cine sa-ti imparti bucuriile!
 Iti doresc sa-ti fie inima ferecata in frumusete , bucurie si incantare.Numai rasul si emotiile sa te tulbure!
 Iti doresc bucuria intelesului profund a tot ceea ce vezi!
 Fie sa poti lasa trecutul sa  afli vesnic inceputul!
 Fie sa ai o inima iubitoare , o judecata aspra!
  Iti doresc destule amintiri placute sa te lumineze in momente    intunecate!
 Fie sa ai mereu loc in inima ta de inca un prieten!
Azi si maine si intotdeauna sa ai parte de toata minunatia lumii!
  Daca e ceva ce as vrea sa-ti dau cu adevarat ar fi pacea inimii tale care sa ramana linistita si increzatoare ori si ce s-ar intampla!

ITI DORESC SA IUBESTI

 ITI DORESC SA IUBESTI CA SA CUNOSTI ,
VREAU SA CUNOSTI CA SA INTELEGI
 VREAU SA INTELEGI CA SA DECIZI
 VREAU SA DECIZI CA SA-TI FIE BINE
 VREAU  SA-TI FIE BINE CA SA UITI
 VREAU SA UITI CA SA NU SUFERI
        CACI LA SFARSIT TOTUL SE UITA
        SI SFARSITUL E UN NOU INCEPUT!


          Comparand fericirea si nefericirea cu doua flori , majoritatea dintre noi aleg nefericirea care poate la suprafata are un miros mai placut si culoare mai vie in schimbul fericirii care e comuna.

Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume !

       ,,Viata e o panza uriasa pe care ar trebui sa aplicam  toate culorile posibile''
        Fiecare om are un tel si un scop binecunoscut , sa fie fericit , intr-un fel sau altul . Fiecare dintre noi incercam sa ne castigam locul , muncim pentru asta in fiecare zi .Toti avem un loc sub soare, dar pana la urma  si cea  mai intunecata noapte ascunde o stea ....
       Prima lectie pe care a trebuit sa o  invat , poate si cea mai grea,a fost sa alung lacrima cu un zambet , oricat de dureros ar fi.
  Cel mai usor poti arata cuiva un drum mergand inaintea lui si el sa te urmeze .
  ,,Nu te gandi la trecut decta in masura in care el iti trezeste amintiri placute..''
  ,,Trebuie sa ascunzi  mereu ceea ce simti ca sa pastrezi ceea ce iubesti''
    ,,Zambeste celui pe care-l iubesti 
                                         sa simta caldura ta!
    Zambeste celui ce te uraste
                                        sa simta raceala ta!
   Iar cand o noua raceala revine
    Si-n sufletul ranit loveste
    Asculta sfatul meu ....
                                       Zambeste!'
             ,,Singura cetate ce nu poate fi cucerita cu forta e inima !''

vineri, 16 septembrie 2011

Banii un rau necesar .....

Mereu am crezut ca sa ai scoala e cel mai bun lucru care ti se poate intampla (inca mai cred) dar pe fiecare zi ce trece mi se pare ca raman tot mai singura cu aceasta parere, sper sa ma insel...
  Se pare ca bani urca in clasament , sunt mai tot timpul pe primul loc.Ceea ce pentru mine e infricosator, realizez ca numai suntem condusi de respect , nu ne mai intereseaza inteligenta , nu avem nevoie nici de o infatisare placuta ,se pare ca toate acestea au de pierdut in fata banilor.
 Conteza portofelul si nu oricum plin cu bani.Socant dar adevarat ...

Cum sa te iubesti pe tine .....si apoi pe ceilalti...

    Viata e un sir de intamplari , de cele mai multe ori rele , care iti formeaza caracterul  , te transforma , te maturizeaza .Trecand minutele si zilele realizezi  ca odata cu ele treci si tu , te transformi din fluture in omida sau invers depinde de forta interioara a fiecaruia .
  Stiu ca titlul te poate duce cu gandul la egoism dar nu e . Sa te iubesti pe tine inaintea celorlalti nu e egoism e o realizare.De multe ori facem greseala sa ne construim viata in jurul  altei persoane .Rand pe rand parintii iubitul/a , sotul /sotia , copilul ,nepotul  reprezinta centrul universului nostru.Ne formam dupa ei dupa cerintele lor , dupa dorintele lor fie ele impuse sau nu , lasandu-ne pe noi la final .Un final pe care poate nu-l atingem niciodata pentru ca timpul trece , se scurge ca nisipul din clepsidra .....
    Comitem o greseala , am zis ,,comitem''pentru ca meritam a fi judecati pentru asta.
    Spun ca e o greseala pentru ca invartindu-ne in jurul altor persoane , facand pe altii mai importanti nu traim cu adevarat. Doar mimam o fericire care e furata de la ei.
   In tot acest timp nu ii lasam nici pe ,,importantii'' nostri sa traiasca cum ar trebui.Construind universul in jurul altora uitam sa traim , uitand asta ne transformam in oameni nefericiti , nefericirea noastra are reperscursiuni asupra celor pe care ii iubim .
   Nu construiti altare oamenilor . Nu sunt vrednici  si va vor face neferciti .
 Suntem indeajuns de datori cu viata noastra incat sa ne indatoram si pentru altii .Nu trebuie sa ne transformam in niste persoane egoiste trebuie doar sa traim si sa lasam spatiu si altora sa ia decizii si sa simta ca traiesc desi vor face greseli , le vor plati , dar trebuie sa stie ca e cineva care ii va sprijini mereu.

   

luni, 20 iunie 2011

I WILL NEVER SAY NEVER ,I WILL FIGHT TO FOREVER

           TREBUIE SA LUPTI, SA ZBORI , SA CREZI , SA UITI, SA AI FORTA , SA SPERI ,SA TRESARI , SA FI ACELA ......UNICUL
    CU TOATE ASTEA CUM POTI SA TE MINTI SINGUR SPUNAND PENTRU INTOTDEAUNA.POATE MAINE VA FI ALTFEL , VEI FI DIFERIT .MAINE E POSIBIL SA SE SCHIMBE , SA GANDESTI ALTFEL .ATUNCI AI PUTEA RANI CA AI FACUT PROMISIUNI DE CARE NU TE POTI TINE , CA ESTI OM SI GRESESTI .TOT CE POTI OFERI ESTE AZI .
   UN AZI CU O PASIUNE VESNICA .UN AZI PUTERNIC .AZI E TOTUL , MAINE MA POT TREZI CA NU MA RECUNOSC IN OGLINDA , MAINE  POATE NU -MI AMINTESC DE TINE ......MAINE POATE ESTI UN STRAIN.
  NU POTI SPUNE UNUI OM CA IL IUBESTI VESNIC , LA FINAL NU VA STI CE LA RANIT MINCIUNA SAU LIPSA IUBIRII....
          Am ajuns la concluzia ca traim viata ntr-un mod haotic.Ne luam deciziile manifestand un anume interes pentru anumite lucruri care de fapt nu au importanta.La un moment ni se pare ca deciziile noastre ne-au dus intr-un punct nu tocmai favorabil.E doar o parere , omul trece prin ce ii este dat sa treaca.Intradevar deciziile noastre fac diferenta dar tot unde trebuie sa ajungi esti.Pentru ca sa ajungi in varful piramidei  nu poti sa cazi din avion trebuie sa urci scari , nu poti sa stai tot timpul vertical uneori te inclini ,se mai intampla sa bata si vantul nu e tot timpul soare .Ca sa fi ceea ce esti trebuie sa-ti doresti, sa muncesti , sa cresti , sa ai o anumita doza de maturitate pe care o detii in timp.
   Fiecare detaliu e important , face diferenta intre drumurile pe care le alegi .Doar ca niciodata nu vei face mai mult decat trebuie sa faci , nu vei ajunge mai sus sau mai jos decat iti este dat .
    Suntem niste marionete in mainile unui Creator .La fel  de marionete suntem si in viata politico-social-sentimentala.Ne lasam condusi de cei din jur fara sa ne dam seama sau poate
  uneori cu voia noastra .Poate uneori suntem prea obositi sa ripostam si incercam sa mergem mai departe in felul nostru ....    

miercuri, 15 iunie 2011

Locuri , oameni...timpuri

         Ne plimbam printre minute , cunoastem oameni care ajung sa conteze, traim timpuri speciale care se manifesta stresandu-ne si foarte rar facandu-ne fericiti .Timpuri ,locuri ,oameni ....
        Zilele trec prea repede ,prea des pe nesimtite ,la final...ca o sa fie un final...poate vom fi dezamagiti ,de noi ,de neputinta noastra .Luam decizii care conteaza ,care ne delimiteaza de ceilalti .....care ne fac speciali ....
   Suntem foarte sus sau foarte jos .....dar niciodata perfect.De multe ori ,,bine'' inseamna rau dar suntem prea incapatanati sa recunoastem.Cand spunem ,,rau ''e deja dezastruos.
 Suntem extremisti ,condusi de instincte pe care nu le citim bine si mergem din rau in mai rau.Tebuie sa ne trezim sa pretuim ce avem si sa ne dorim mai mult ca suntem capabili dar nu luptam pentru noi ,ne e lene.....suntem prea comozi si platim pentru asta....

sâmbătă, 21 mai 2011

   Timp incotro mergi, unde alergi asa grabit?Nu ti-a spus si ti-e nimeni ca graba strica treaba, ca nu e bine sa fi impulsiv , de ce ma grabesti?
  Timp stai langa mine , nu fugi, nu ma parasi asa repede .Da-mi mana ta , vreau sa mergem impreuna , nu mi-ai fost dat sa nu ma folosesc de tine ...mai stai ....nu fugi....asteapta ....nu te grabi sa treci , nu-ti este cu folos lasa-ma sa traiesc , sa simt , sa iubesc ...

miercuri, 4 mai 2011

NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI/DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI!

In prima zi de facultate, profesorul ni s-a prezentat si ne-a dat drept sarcina sa facem cunostinta cu cineva necunoscut. M-am ridicat sa ma uit in jur si atunci o mana fragila imi atinse umarul.
 Cand m-am intors, am vazut o batranica marunta, cu chipul brazdat de riduri,care ma privea cu un zambet ce ii lumina intreaga fiinta.
 Spuse: - Buna, frumosule. Ma numesc Rose. Am 86 de ani. Pot sa te imbratisez?
Am izbucnit in ras si, dupa acceptul meu, ma stranse in brate cu putere.
- Ce cauti la universitate la varsta asta frageda si inocenta? am intrebat.
- Vreau sa gasesc un barbat bogat, sa ma casatoresc, sa ma stabilesc la casa mea, sa fac niste copii, raspunse ea zambind.
- Hai sa lasam gluma, am reluat.
Eram foarte curios sa aflu ce o motivase sa abordeze acest gen de provocare varsta e

- Dintotdeauna mi-am dorit sa merg la universitate si acuma mi se indeplineste visul, imi spuse.
Dupa curs ne-am dus la bufetul studentesc si am baut un milkshake de ciocolata.
Ne-am imprietenit pe loc.
Timp de trei luni, zilnic, dupa ore, plecam impreuna si stateam de vorba necontenit. Eram de-a dreptul fascinat sa ii ascult acestei "masinarii a timpului " confesiunile atat de bogate in intelepciune si experienta.
De-a lungul anului, Rose a devenit " mascota " campusului si se imprietenea cu usurinta cu toata lumea, oriunde s-ar fi dus. Ii placea sa se puna la patru ace si sa se lafaie in atentia pe care i-o acorda toata lumea in jur. Si se bucura de fiecare clipa.
 La sfarsitul semestrului am invitat-o pe Rose sa tina un discurs la banchetul fotbalistilor. Imi vor ramane mereu in minte invataturile  ei.
 A fost prezentata si a pornit spre tribuna. Cand a inceput discursul ei pregatit de acasa, scapa trei dintre cele cinci cartonase pe care isi notase ce voia sa spuna. Deranjata si stanjenita, se apleca spre microfon si spuse pur si simplu:
 - Imi pare rau ca sunt atat de neindemantica. Am renuntat la bere in favoarea whiskey-ului si marca asta, Lent, ma baga in mormant. N-am sa reusesc sa mai pun in ordine cartonasele astea, asa ca am sa va spun ceea ce stiu.
Noi am ras si ea tusi ca sa-si dreaga glasul. Continua:
- Nu incetam sa ne jucam pentru ca imbatranim. Imbatranim pentru ca incetam sa ne jucam.
 Exista numai patru secrete pentru a te mentine tanar, a fi fericit si a deveni un om de succes.
Trebuie sa razi si sa gusti umorul  fiecarei zile. Trebuie sa ai un vis. Atunci cand ramai fara vise, mori. Suntem inconjurati de oameni morti si nici nu ne dam
seama.
E o mare diferenta intre a imbatrani si a evolua. Daca ai 19 ani si stai in pat inert timp de un an, fara sa faci un lucru productiv, vei implini 20 de ani.
Daca am 87 de ani si zac in pat timp de un an fara sa fac nimic voi implini 88.
Toata lumea imbatraneste. Nu e nevoie de talent sau pricepere.

 Ideea e sa evoluezi, identificand mereu oportunitatile care se ascund in inima schimbarii.
 Nu regreta nimic. Cei care sunt deja batrani nu regreta ceea ce au facut, ci mai degraba ceea ce nu au facut.
 Numai cei care au regrete se tem de moarte. Si-a incheiat discursul cantand cu avant " Trandafirul ".
 Ne-a incurajat sa ii  studiem versurile si sa le punem in practica in viata cotidiana.
 Rose si-a luat diploma pe care o dorise atatia ani.
 La o saptamana dupa absolvire, Rose s-a stins pe tacute in somn.
 Peste 2000 de studenti au fost alaturi de cea care le-a demonstrat ca nu e niciodata prea tarziu sa fii ceea ce vrei sa fii.
 SI NU UITATI:
 NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI!  

marți, 3 mai 2011

Sex normal sau total / sex oral sau ...uie?

                 IN PAT TOTUL E PERMIS . IN CUPLU LA FEL CONTEAZA DOAR PARERILE AMBILOR RESTUL NU ARE IMPORTANTA . CONTEAZA SA SE SIMTA BINE AMANDOI FIE CA E  O AVENTURA , FIE CA E O RELATIE DE DURATA .
    FIECARE  FEMEIE E STAPANA PE CORPUL EI . NIMENI NU POATE OBLIGA
  SEXUL E IN DOI SI AMANDOI TREBUIE SA SE SIMTA BINE
TREBUIE SA RECUNOSC , DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE  SEXUL E UN TERMEN CARE CORESPUNDE LA AVENTURA , INTR-O RELATIE EXISTA DRAGOSTE  PRIN URMARE POATE EXISTA PASIUNE , INTELEGERE DAR NICIODATA ..UIE . ASTA E UN TERMEN  PE CARE DOMNI IL POT FOLOSI IN MOMENTUL IN CARE AGATA CEVA PE MARGINEA STRAZII DAR NU ACASA , NU CU PRIETENA SAU CU IUBITA , CEL PUTIN NU DACA O IUBESTE SAU DACA O RESPECTA
         LA URMA URMEI CHIAR DACA NU O IUBESTE TREBUIE SA O RESPECTE ,  O LECTIE CARE INSESI DOAMNELE TREBUIE SA O INVETE , SA SE FACA RESPECTATE.
    DACA  VRETI SEX FACE-TI , DACA VRETI DRAGOSTE FACE-TI DAR TOTUL CU PASIUNE NU DOAR DE AMORUL ARTEI SI NU DOAR DE DRAGUL PARTENERULUI.

Talk about ....SEX

          Ar trebui sa fie interesant..... Sexul se va vinde mereu.La televizor ,in ziare , in carti, in viata totul pleaca de la sex.Am vazut casnicii destramandu-se din aceasta cauza , oameni care au trait douazeci de ani impreuna si s-au despartit din lipsa lui ,sexul este o parte importanta din viata noastra .Singura problema suntem noi ca nu recunoastem ,ca ne place , ca conteaza , ca face diferenta.....
    Ne place sa ne consideram moderni in gandire si in trairi dar nu suntem.Femeile nu recunosc decat foarte rar ca le place iar barbatii ca nu pot fara si sunt in stare sa renunte la o casnicie cu vechime pentru o femeie care le da un pic mai multa atentie. Deci sexul este important .....dar totul se poate rezolva ,intr-un razboi al sexelor , sexul este sabia.
    De ce refuza femeile barbatii buni?
  De ce refuza un tip dragut care ii da atentie si i se ofera pe tava unuia care face pe durul dar de fapt e doar un ,,nimeni''?
   Din punctul meu de vedere pentru ca un amant e mai putin important decat un prieten , ca tipul care te place sincer sigur te si respecta si nu se merita sa pierzi asta pentru un moment care poate sa nu insemne nimic sau sa se termine acolo.
        Parerile sunt impartite.Femeile pot lua aceeasi decizie din motive diferite .Poate ca la final realizam ca nu suntem chiar atat de diferiti...
   Desi suntem intr-o era moderna avem uneori gandiri  antice , ne place sa fim considerate egale cu barbatii si ei ne considera egale dar in anumite circumstante femeile sunt totusi sexul slab si barbatii capul familiei.Cu toate ca barbatilor le plac femeile independente  financiar si descurcarete in ceea ce priveste anumite chestiuni ce tin de familie ,exista momente cand isi doresc ca ele sa fie supuse sa nu lase cumva vreo urma de indoiala ca sunt de capul lor. Exista restrictii , limite de partea tututror
Barbatii daca inseala la final sunt tot barbati ,nu sunt la fel de invinuiti ca si femeile, care daca fac asta nu au posibilitatea de o alta sansa .
   Partea cu modernismul nu e pana la final .Chiar de suntem femei moderne nu ne place sa discutam despre sex. Nici in pat nici inafara lui , este un  subiect tabu .
        Nu recunoastem dar uneori ne comportam ca acele femei care era crescute in maniera in care sexul este un sacrificiu , ca a fost ,,inventat'' doar pentru inmultirea speciei.
           

MAMA


Cand tu aveai 1 an, ea te hranea si te imbaia.
I-ai multumit plangand toata noaptea.
Cand tu aveai 2 ani, ea te-a invatat sa mergi.
I-ai multumit fugind cand ea te chema.
Caind tu aveai 3 ani, ea iti pregatea toata mancarea cu dragoste.
I-ai multumit aruncand farfuria pe jos.
Cand tu aveai 4 ani, ti-a dat creioane colorate.
I-ai multumit colorand masa din sufragerie.
Cand tu aveai 5 ani, te-a imbracat pentru vacanta.
I-ai multumit sarind in prima balta.
Cand tu aveai 6 ani, te-a dus la scoala.
I-ai multumit strigand: "Nu merg".
Cand tu aveai 7 ani, ti-a cumparat o minge.
I-ai multumit aruncand-o in fereastra vecinilor.
Cand tu aveai 8 ani, ti-a dat o inghetata.
I-ai multumit scapand-o in poala.
Cand tu aveai 9 ani, ti-a platit lectii de pian.
I-ai multumit ca nici macar nu te-ai deranjat sa exersezi vreodata.
Cand tu aveai 10 ani, te ducea toata ziua cu masina de la fotbal la gimnastica,
de la o zi de nastere la alta.
I-ai multumit ca sareai din masina si nu te uitai niciodata inapoi.
Cand tu aveai 11 ani, te-a dus pe tine si pe prietenii tai la cinema.
I-ai multumit cerandu-i sa stea in alt rand.
Cand tu aveai 12 ani, te-a avertizat sa nu te uiti la anumite programe la TV.
I-ai multumit asteptand sa iasa din casa.
Cand tu aveai 13 ani, ti-a sugerat cum sa te tunzi.
I-ai multumit spunandu-i ca nu are gusturi.
Cand tu aveai 14 ani, ti-a platit o tabara de vara de o luna.
I-ai multumit uitand sa-i scrii macar o scrisoare.
Cand tu aveai 15 ani, venea de la lucru si-si dorea o imbratisare.
I-ai multumit stand in camera ta cu usa incuiata.
Cand tu aveai 16 ani, te-a invatat sa-i conduci masina.
I-ai multumit luandu-i-o de cate ori puteai.
Cand tu aveai 17 ani, ea astepta un telefon important.
I-ai multumit stand la telefon toata noaptea.
Cand tu aveai 18 ani, ea plangea la festivitatea ta de absolvire a liceului.
I-ai multumit stand la petrecere pana in zori.
Cand tu aveai 19 ani, ti-a platit facultatea, te-a dus in campus si ti-a carat bagajele.
I-ai multumit salutand-o in afara camerei ca sa nu te simti jenat in fata prietenilor.
Cand tu aveai 20 de ani, te-a intrebat daca te intilnesti cu vreo fata / vreun baiat.
I-ai multumit spunand-i: "Nu-i treaba ta!"
Cand tu aveai 21 de ani, ti-a sugerat anumite cariera pentru viitorul tau.
I-ai multumit spunand-i: "Nu vreau sa fiu ca tine!"
Cand tu aveai 22 de ani, te imbratisa la absolvirea facultatii.
I-ai multumit intreband-o daca poate sa-ti plateasca o excursie prin Europa.
Cand tu aveai 23 de ani, ti-a dat mobila pentru primul tau apartament.
I-ai multumit spunandu-le prietenilor ca era urata.
Cand tu aveai 24 de ani, ti-a cunoscut logodnica / logodnicul si te-a intrebat de planurile de viitor.
I-ai multumit spunandu-i printre dinti: "Maaaaami, te rog"!
Cand tu aveai 25 de ani, te-a ajutat sa-ti plateti nunta, si a plans, si ti-a spus
cat de mult te iubea.
I-ai multumit mutandu-te in cealalta parte a tarii.
Cind tu aveai 30 de ani, te-a sunat sa-ti dea un sfat pentru copil.
I-ai multumit spunand-i: "Lucrurile sunt diferite acum".
Cand tu aveai 40 de ani, te-a sunat sa-ti aminteasca de aniversarea unei rude.
I-ai multumit spunandu-i ca erai foarte ocupat chiar atunci.
Cand tu aveai 50 de ani, ea era bolnava si avea nevoie sa ai grija de ea.
I-ai multumit citind despre povara care devin parintii pentru copiii lor.
Si apoi, intr-o zi, ea a murit in tacere. Si tot ce nu ai facut vreodata,
s-a intors lovind ca traznetul in INIMA ta.
Daca ea mai este pe aproape, nu uita sa o iubesti mai mult ca niciodata.
Daca ea nu mai este, aminteste-ti dragostea ei neconditionata si da-o mai departe.
Aminteste-ti mereu sa o iubesti pe mama ta.
Pentru ca nu ai decit o singura Mama in toata viata ta.

joi, 28 aprilie 2011

          A trecut .. o alta sarbatoare care pot spune ca ma face sa ma simt mai aproape de Dumnezeu.                                                                               Ne dorim sa fim mai buni , sa postim si atunci se intampla toate , piedici , discutiii , certuri ......in mare parte nimic bun , nici o sustinere e ca si cum ai fi lasat singur impotriva vantului .Trebuie sa treci prin foc ca sa simti ca a meritat efortul si sunt sigura .... merita efortul .
  Exista forte malefice care te fac sa fi rau si dur si imposibil de suportat.Dar cine te iubeste ,te suporta iti spune cand gresesti dar nu te face sa te simti prost pentru ca te iubeste .
    Imi doresc sa fiu mai buna , mai rabdatoare ,mi-am propus sa realizez cateva lucruri si intentionez sa ma tin de cuvant
Gata ies din zona de confort ....

miercuri, 20 aprilie 2011

Ce se intimpla in corp cind bem apa?

Nu esti bolnav, doar ti-e sete
Într-o conferinta exceptionala pe care Masaru Emoto insusi a sustinut-o in Romania , ilustrind prin imagini rezultatele experimentelor sale, a spus: "Apa are puterea magica de a da nastere tuturor lucrurilor si de a pastra informatia.
In stadiul de fata, suntem aproape in totalitate apa, dupa nastere suntem peste 80% apa, apoi sintem 70% apa, pentru ca, dupa virsta de 60 de ani, sa devenim apa tot mai putin.

Ce se intimpla cind sintem doar 50% apa? Ne ridicam la ceruri (murim)! De ce nu putem trai fara apa?

Pentru ca ea transforma energia si informatia. Experimentele lui Emoto demonstreaza faptul ca apa asculta rugaciunile noastre, modificindu- si structura.

"Eu sunt budist, nu am crezut niciodata in rugaciune, pina cind am facut aceste experimente care mi-au schimbat viata", a mai spus Masaru Emoto la conferinta sustinuta in Romania .

Dar, aceleasi experimente demonstreaza ca apa asculta si muzica, asa cum reproduce structura emotionala a cuvintelor, precum si forma si structura emotionala a imaginilor.

Emoto a prezentat un esantion de apa care a ascultat simfonia a IX-a a lui Beethoven, precum si Lacul Lebedelor al lui Ceaikovschi. "Cind apa din corpul nostru asculta o muzica frumoasa, se schimba corpul nostru. Muzica este o forma de vindecare, este medicamentul cel mai bun pe care l-a inventat specia umana. Va veni o vreme in care vom cumpara de la farmacie muzica vindecatoare" , a mai spus Emoto.
Asadar, trebuie sa bem mai multa apa, trebuie sa vedem imagini cit mai placute in jurul nostru, sa ascultam muzica vindecatoare si sa auzim, atit de la propria noastra constiinta, cit si de la cei din jur, cit mai multe cuvinte vindecatoare.
Trebuie sa retinem ca aceleasi extraordinare experimente au aratat ca apa reproduce formele emotionale ale alimentelor pe care le mincam.
Ce se intimpla in corp cind bem sau nu bem apa?

Independent de Masaru Emoto, un medic arestat in trecut intr-un context politic in India, F. Batmanghelidj, autorul cartii "Nu esti bolnav, ti-e doar sete", a observat in inchisoare ca, atunci cind arestatii beau apa, multe dintre durerile corpului fizic dispareau.

Multi dintre ei aveau spasme ale stomacului despre care medicul credea ca sint cauzate de stresul din inchisoare. A inceput sa-i trateze pe acestia cu diferite feluri de apa: apa sarata, apa dulce, apa amara si surpriza colosala era ca, in 90 la suta din cazuri, spasmele stomacului dispareau. Medicul a constatat ca nu toate simptomele erau cauzate de stresul din inchisoare, dimpotriva; 90% din ele erau cauzate de deshidratare.
Observind faptul ca apa avea aceste efecte, el si-a spus ca nu putea fi la mijloc doar un efect Placebo. Cind a fost eliberat, el a infiintat o clinica si a efectuat nenumarate studii, vindecind si multi bolnavi.
Ce se intimpla in corp cind bem apa?
Ralph Vornehm a prezentat componenta de apa a fiecarui organ din corp, incepind cu celulele, s
îngele, neurotransmitatorii si terminind cu organele mai mari.
 
Creierul are in componenta sa 90% apa, ceea ce explica intr-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele catre toate organele cu viteze uluitoare (daca ne gindim si la teoria lui Emoto).
 
De asemenea, neurotransmitatorii - responsabili de transmiterea acestor mesaje - contin tot 90% apa. Este de inteles de ce, cind nu bem apa, nu mai simtim cu timpul senzatia de sete. Neurotransmitatorii deshidratati nu mai transmit corect mesajul "mi-e sete", asa incit setea incepe sa mistuie corpul, incep durerile (si ele semnale de deshidratare) si patologia multor organe.

Ralph Vornehm a spus ca "celulele corpului nostru nu se ating intre ele, pentru ca inoata in apa, la fel ca si nervii". Cind apa din corp este murdara, ce se intimpla? Celulele comunica printr-un sistem de tip bio-laser. Exista un tip de apa in interiorul celulei si alt tip de apa in afara ei. Schimbul intre acestea purifica celula si o ajuta sa functioneze corect. Daca nu bem apa regulat, celulele se intoxica. Cind membrana unei celule nu este bine hidratata, corpul declanseaza un mecanism de urgenta, ca forma de aparare si de hidratare.
Corpul se protejeaza de deshidratare cu ajutorul COLESTEROLULUI !!! Membrana se imbraca intr-o pelicula protectoare, ca o crema, care impiedica uscarea. Ce este aceasta pelicula? Surpriza. Este colesterol. Corpul nostru se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului.
Studiile efectuate au aratat ca, in 90% din cazuri, colesterolul scade in 21 de zile de baut apa corect, ceea ce inseamna ca in 90% din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratarii.
Studiile facute pe celulele canceroase au aratat ca acestea nu mai comunica intre ele. Imaginile prezentate de Ralph Vornehm arata ca celulele deshidratate se afla intr-un fel de sfera intunecata, dupa care devin mutante si se ajunge la cancer.

SAREA este foarte importanta pentru organism, pentru ca aceasta efectueaza schimbul la nivel celular; apa merge in celula si in afara ei cu ajutorul sarii.

Aceasta inseamna ca a bea apa si a avea saruri naturale in organism este vital pentru sanatatea celulara.
 
Pentru a se hidrata, singele trage apa din organele vitale.

Ce se intimpla la nivelul sistemului digestiv daca nu bem apa inainte de masa (o cana, cu o jumatate de ora inainte de masa)? Nu trebuie sa bem apa in timpul mesei!!


Corpul nostru are nevoie de singe pentru a efectua procesul digestiv, iar singele este compus 80% din apa. Singele trebuie sa absoarba tot soiul de componente vitale pentru sanatatea sa. Pentru a efectua corect procesul de digestie, singele trebuie sa fie hidratat corect inainte de masa. Altfel, singele se ingroasa si, de aceea, pentru a se hidrata trage apa din corp.
Remarcam, asadar, ca in organismul nostru fiecare celula, fiecare componenta "lupta" pentru a-si intretine viata proprie, ceea ce face ca, in ultima instanta, sa conduca spre viata intregului organism.

Singele nu face exceptie de la acest principiu, asa incit - iata - vedem de ce este atit de important sa bem apa cu o jumatate de ora inainte de masa. Singele nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie, iar corpul va ramine sanatos.
"Sint oameni care tusesc, ii apasa inima sau au colici dupa masa. Acele organe care ne dor dupa ce mincam sesizeaza ca nu au destula apa", spune Ralph Vornehm."

Cercetarile efectuate arata ca 90% din durerile de stomac sint cauzate de deshidratare. Oamenii care au miscari greoaie sau cei "cu fata impietrita" au o proasta functionare a nervilor cauzata de lipsa apei in corp.
 
La nivelul cartilagiilor, componenta apei este de 90%. Daca cartilagiul este deshidratat, incepe sa pocneasca.
 
Oasele au nevoie de apa in aceeasi masura si multe dintre durerile de oase, precum si sindromul de alunecare al discului lombar sint cauzate de deshidratare.
Ce se intimpla cind luam un calmant pentru dureri sau cind avem un soc? Luam calmantul cu apa si ni se da apa cind sintem in stare de soc.
De fapt, cind iei un calmant pentru durere, ceea ce calmeaza durerea este apa, nu calmantul.
90% din durerile din corpul nostru sint semnale prin care corpul spune: "Te rog, am nevoie de apa!".
Studiile arata ca tensiunea arteriala mare, problemele legate de vasele de singe sint cauzate de lipsa apei din corp.
Presupunem, insa, ca durerile sint mai mult decit o rugaminte ce corpul ne-o trimite. Durerea trebuie sa fie un mare strigat de ajutor, care s-ar putea traduce: "Ajutor, mi-e sete de nu mai pot!".
  IN CONCLUZIE, DACA VRETI SA FITI SANATOSI,
 
VIGUROSI SI VOIOSI, BETI MULTA APA SI ASCULTATI
 NUMAI MUZICA BUNA !!!!



vineri, 15 aprilie 2011

A pice of my mind...

     Cand incepi sa te gandesti totul ia o alta turnura , daca realizezi ,dar realizezi? Cand? De ce?
Suntem tarana , suntem pamant , nu suntem vesnici chiar daca vrem sa fim , nu ne dorim intotdeauna maretia ce ne-o ofera cerul  .Avem totul dar ne legam de nimicuri , cand ce e mai important dispare ,ramanem noi cei ce ne stingem la fel ca si focul . Incepem simplu ca si o flacara ce palpaie si un simplu vant ne poate stinge ... si desi suntem slabi realizam neputinta noastra ?Ne credem atat de mari incat putem darama pe oricine si orice, oameni, lucruri care nu sunt posesiuni ale noastre.Goana dupa vant.Ce luam cu noi? Memoria , amintirile ,pasiunile in rest nimic .....
   Ne pierdem desii traim , traim degeaba ... nu realizam nimic ....
Nu se aminteste nimic de cei bogati dupa ce mor , ci doar de arta. Toti cei ce au creat ceva ,traiesc inca ,dar cei ce au construit doar pt bunastarea lor sunt uitati chiar si de ai lor .Copii nu-si amintesc de parinti pt bogatie ci pt clipele placute , pt amintiri ,pt invataturile de bine , isi amintesc de dragoste ...
    Imi doresc sa fiu Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni...

sâmbătă, 9 aprilie 2011

   Respect pentru noi ,pentru cei din jur....Dragoste ....Pasiune.....
Totul vine din interior ,nu putem sa iubim pe cineva daca nu ne iubim pe noi.O lectie grea .E dificil sa te iubesti ,sa te respecti ,sa transmiti asta.
  Cum sa ai incredere in omul de langa tine ,sa fii sigur ca simte ce spune si ca nu e totul o mare farsa ,mai ales cand ai trecut prin asta de prea multe ori.Daca te dai cu capul de pragul de sus de prea multe ori e semn de naivitate ,ca sa nu spun altfel.Ne lasam dusi de val si asta ne face sa suferim de cele mai multe ori . De unde sa stii daca de data asta nu e la fel, daca sa ai incredere sau sa-ti pastrezi o parte din inima doar pentru tine , pentru cazuri de urgenta ... dar asta nu se mai numeste dragoste , cel putin nu dragoste trait , tot timpul in indoiala , inchis in spatiul tau afisand doar ce vrei sau ce vrei sa vada altii .Un mare joc pe o mare scena dar cat de buni actori suntem?







sâmbătă, 19 februarie 2011

SUNJUNKIE / BRONZARE ORGANICA

   Bronzarea organica reprezinta procesul prin care se modifica nuanta pielii fara a actiona la nivel celular si fara a cauza diferite modificari .
Sunjunkie este un produs pe baza de plante care nu afecteaza pielea , este produsul care iti asigura un bronz perfect fara expunere la soare ,fara solar , fara riscuri. Iti poate personaliza nuanta bronzului in functie de dorinte, bronz care poate fi mentinut perfect cu ajutorul produselor profesionale : spuma autobronzanta, spray bronzant ,lotiune aotobronzanta,gel pt fata si corp ,gel exfoliant pt fata si corp.
   Alegerile noastre tin de noi ....

marți, 15 februarie 2011

CANCER

               Reteta pentru curarea C A NCERULUI:

        1. 1/2 sau 1 kg de miere de albine
        2. 2 frunze mari sau 3 frunze mai mici de A loe Vera
        3. 3 linguri de Cognac , Whisky sau Tuica ( ca dilatator ) .

Se sterge praful de pe frunze si spinii se indeparteaza. A poi , planta se taie in bucati mici. A stfel taiata planta, se introduc   toate elementele intr-un mixer si se mixeaza, pana se face o pasta vascoasa. A stfel se poate deja intrebuinta.
     Se poate pune in frigider sau lasa afara, dupa dorinta  fiecaruia.
    NU TREBUIE SA SE SCOATA PARTE A EXTERIOARA A FRUNZEI SI NICI SA NU SE TREACA  PRIN SITA ACEST REMEDIU !!!

   

CEVA DULCE !

Prăjitură Boema

O reţetă de prăjitură deosebită, prăjitură Boema.

Blatul:
5 ouă, 3 linguri de apă, 2 linguri cacao, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină. Se coace la foc potrivit.

Crema:
Un ou întreg, 150 gr margarină, 350 gr zahăr se freacă bine şi se pune pe aburi, până se îngroaşe. Se pun 4 linguri NESS, şi după ce se răceşte se amestecă cu jumătate litru de frişcă bătută.

Aranjare:
Blatul se însiropează bine cu esenţă de rom, NESS, sau cafea naturală.
Se pune blatul, crema şi deasupra 1/2 litru frişcă bătută. Peste frişcă se ornează cu ciocolată.

Prăjitură Franţuzesc deosebit

Foi
300 gr făină, 150 gr zahăr, 150 gr margarină, 1 praf de copt, 2 linguri de cacao, 200 gr smântână.

Umplutura
6 albuşuri, 250 gr zahăr, 150 gr nucă cocos.

Crema
6 gălbenuşuri, o budincă de vanilie, 500 ml lapte se fierb până se îngroaşă. După ce s-a răcit se amestecă cu 250 gr unt şi 250 gr zahăr.

Aranjare
- foaie maro;
- umplutură cocos;
- vişine şi stafide;
- foaie maro;
toate acestea se coc la cuptor 20-25 minute odată.

Deasupra se pune crema de vanilie şi se pudrează capucino sau cacao.

Prăjitură de vis

   
Blatul:
10 albuşuri, 10 linguri de zahăr, 100 gr nucă de cocos, 3 linguri de făină.
Se fac două foi.

Crema:
10 galbenuşuri, 10 linguri de zahăr, 4 linguri de lapte se fierb pe aburi.
După ce s-a răcit se amestecă cu 450 gr unt.
Crema se împarte în trei.

Aranjare:
Prima foaie, crema, un rând de biscuiţi însiropaţi în 100 ml coniac dizolvat cu 50 ml apă şi 3 linguri de zahăr. Peste biscuiţi se pune 200 gr ciocolată topită cu 4 linguri de ulei.
A doua parte din cremă, a doua foaie şi crema rămasă peste care se rade ciocolată.

Recomandare, Tortul de ciocolată şi frişcă.

Blatul cu cacao:
Următoarea compoziţie se împarte în două şi se fac două blaturi.
8 ouă, 2 linguri de cacao, 6 linguri făină, 8 linguri zahăr, puţin praf de copt dizolvat în zeamă de lămâie, se coace la foc potrivit.

Celălalt blat:
Următoarea compoziţie se împarte în două şi se fac două blaturi.
6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri făină, puţin praf de copt dizolvat în zeamă de lămâie se coace la foc potrivit.

Siropul pentru blaturi:
Un pahar de apă, 200gr de zahăr, rom după gust.

Crema:
4 ouă întregi se bat cu 250 gr zahăr, 2 linguri cacao, 300 ml lapte, 2 linguri de făină şi se fierb pe foc. Când începe să se îngroaşe se i-a de pe foc şi se adaugă 200 gr ciocolată menaj, un plic de zahăr vanilat şi puţin rom. Rece se amestecă cu 400 gr de unt.

Frişca:
250 gr de frişcă şi câteva vişine.

Aranjare:
1 blat cacao;
1/2 cremă ciocolată;
1 blat galben;
frişcă şi vişine;
1 blat galben;
1/2 cremă ciocolată;
1 blat cacao;
Se îmbracă în frişcă şi se rade ciocolată deasupra.

Tortul Polar, un tort pentru orice anotimp

Blatul
5 ouă, 5 linguri de zahăr, 5 linguri făină se bat şi se pun în tavă la copt. (blat normal din 5 ouă)

Crema
5 gălbenuşuri se freacă cu 250 gr de zahăr praf, 200 gr ciocolată menaj topită, 2 linguri de lapte şi se adaugă pe rând peste cremă. Se bat albuşurile spumă cu 2-3 linguri de zahăr şi 400 gr de unt se freacă spumă.

Blatul se taie rotund şi se asază într-o cratiţă împreună cu crema.
Se pune la frigider 2 ore.
Când se scoate de la rece se îmbracă în frişcă.
Deasupra se poate rade ciocolată.
 

Tarta cu capsune

  Pentru aluat ai nevoie de:
150 gr faina, 100 gr unt, 1 ou, 1 lingura apa rece, 1 lingurita de zahar, 50 gr unt pentru uns tava.
Pentru umplutura ai nevoie de:
1 kg capsune

Pentru sirop ai nevoie de:
150 gr zahar, 50 ml apa.

Cum procedezi pentru aluat de tarta:
Intr-un castron freci untul cu o lingura de lemn ca sa se alifieze si il lasi putin asa. Intre timp cerni faina pe care o amesteci cu oul, apa, zaharul si la urma cu untul. Framinti bine ca sa faci un aluat omogen care il dai la frigider pentru 2 ore. Dupa acest timp intinzi o foaie din aluat ceva mai mare decit forma de tarta. Ungi forma cu unt, asezi foaia de aluat avind grija ca aceasta sa fie si pe marginile ondulate ale formei. O intepi cu furculita, o acoperi cu o foaie de hirtie speciala pentru tort, ii pui deasupra citeva boabe de fasole si o dai la cuptor, la foc potrivit pentru 25 de minute. Dupa ce s-a copt foaia scoti bucata de hirtie si boabele de fasole, lasi sa se raceasca si intre timp speli si cureti capsunii. Tai capsunii felioare si acoperi cu ele tarta. Peste capsune torni siropul bine legat de apa cu zahar. Ornezi cu frisca.

Speranta...

    Trebuie sa speri ca totul va fi bine.Am vazut un documentar care se numeste SECRETUL .L-am savurat.Daca o sa reusesc sa il urmez o sa-mi schimbe viata.In bine.
  Totul e simplu.Daca gandesti pozitiv atragi lucrurile bune ,cu cat iti canalizezi toata energia la punctul unde vrei sa ajungi cu atat esti mai aproape de reusita .Increderea face mai multe decat ne asteptam .
  Incepi prin a crea o lista de dorinte , continui prin ati canaliza ganduri la ceea ce iti doresti ,fara sa te candesti cum sa ajungi acolo, fara sa te gandesti ca nu se poate , fara sa te indoiesti , trebuie sa crezi si totul va fi posibil.
  ,,Daca ati avea credinta cat un bob de mustar ati putea spune muntelui :,,Muta-te '' si se va muta .''

BANUL

AMINTITI-VA:
A. Nu banul face pe om, ci omul face banul.
B. Viata este atat de simpla pe cat v-o faceti voi.
C. Nu faceti ce spun altii, ascultati-i, dar faceti cum simtiti.
D. Nu va imbracati doar cu haine de firma, ci cu cele in care va simtiti confortabil.
E. Nu cheltuiti banii pe lucruri care nu sunt necesare, ci doar pe cele cu adevarat necesare.
F. Pana la urma, viata voastra e a voastra. De ce sa le dati altora sansa sa v-o conduca?
G. Daca banii nu ajuta ca sa-i imparti cu ceilalti, atunci pt ce mai sunt buni?AJUTATI CHIAR DACA NU PUTETI, MEREU CEI CARE STIU SA IMPARTA VOR FI BINECUVANTATI.  
H. NU cheltuiti banii pe care nu ii aveti.Cartile de credit, imprumuturile, etc au fost inventate de societatea de consum.
 
I. Inainte de a cumpara ceva,ganditi-va: Ce mi se intampla daca nu cumpar asta? Daca raspunsul este "nimic", atunci nu cumparati, pt ca inseamna ca nu aveti nevoie. 

"Nimic nu am adus pe lume, nimic nu vom lua cand plecam.." 

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul "material" al acestui fenomen divin.
"O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg .

"Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei."[2]
Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit - "stingerea" completă a cortexului cerebral.

Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa
după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută "trezie uşoară, în rugăciune" şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.

Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.

Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.

Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacxitatea de măsurare a instrumentului.

În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.

Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare..

De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos.
Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri.
Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.

Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.

A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare.
Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.

Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.






Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat.
Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca..

Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.

"Apa "distinge" nivelul de credinţă al oamenilor.", spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.

Tradus din rusă în engleză de Julia Bulighina. Trad. Din engleză în română Cristina M. C1999-2009 "Pravda Ru"


De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin experinţă, de 2000 de ani, dar "mecanismul" , fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omeneşti.

Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism).
Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare, continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se abţină de la orice substanţă cu prorpietăţi psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa
"Doisprezece Paşi de Transformare" (Twelve Steps of Transformation) explică bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive şi asupra neortodocşilor, cu condiţia să aibă credinţă în Dumnezeu.(N. T.)

Am deosebita rugăminte la dumneavoastră, să multiplicaţi prezenta şi să o oferiţi cunoscuţilor şi chiar necunoscuţilor.


Sa fie azi pace inlauntru tau. Ai incredere ca esti acolo unde este locul tau, unde e nevoie de tine. Nu uita de posibilitatile infinite care se nasc din credinta in tine si in ceilalti. Foloseste darurile pe care le primesti, care iti sunt date, si da in countinuare altora dragostea pe care o primesti. Fii multumit(a) de felul in care esti tu, asa cum esti. Lasa aceasta intelepciune sa patrunda adinc, pana in maduva oaselor si daruieste sufletului tau cantec, muzica, dans, rugaciune si libertatea de a iubi.
Asta exista pentru noi toti."


sâmbătă, 12 februarie 2011

VIITORUL....



   SUNA BINE ,DEPINDE DE NOI CE TRANSMITEM ...

Gene false fir cu fir ....

DUPA
INAINTE
        SUNT GENE DIN FIRE NATURALE SE APLICA PE FIECARE FIR IN FUNCTIE DE DORINTA CLIENTEI , DE LOOK-UL PE CARE DORESTE SA-L ADOPTE .

duminică, 6 februarie 2011

Patru Legi ale spiritualitatii…in India

- prima lege zice: “Persoanele pe care le intalnesti sunt  persoanele potrivite”. Cu alte cuvinte, nimeni nu intra in viata noastra din intamplare; toate persoanele cu care interactionam se afla alaturi de noi cu un motiv, acela de a ne ajuta sa invatam lectiile de viata care apar si sa continuam drumul personal;
 
- a doua lege zice: “Ceea ce ni se intampla este singurul lucru care ni se putea intampla”. Nimic, absolut nimic din ceea ce se produce in viata noastra nu ar fi putut sa se intample in alt mod (nici macar detaliul cel mai nesemnificativ)… Nu exista: “daca as fi facut cutare lucru….s-ar fi produs alt cutare lucru….” NU. Toate si fiecare in parte dintre situatiile care se produc sunt perfecte, cu toate ca mintea si egoul nostru nu le accepta …
 
- a treia lege zice: “Orice moment in care se incepe este momentul corect”. Totul incepe in momentul potrivit, nici inainte, nici dupa; cand suntem pregatiti pentru ca ceva nou sa apara in viata noastra, exact atunci apare (incepe);
 
- a patra lege zice: “Cand ceva se termina, se termina”. Daca ceva a luat sfarsit in viata noastra, este pentru propria noastra evolutie, deci cel mai bine este sa inchizi capitolul si sa mergi inainte imbogatit cu acea experienta.
 
Cred ca nu este intamplator ca citesti aceste randuri acum; acest text ajunge la tine azi pentru ca esti pregatit(a) sa intelegi ca  “nici un fulg de zapada nu cade niciodata in locul gresit”…

" Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta alaturi de cineva, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele..."

CIUPERCILE

  Trei-patru porţii de ciuperci pe săptămână , sursa perfectă de proteine. Nu mai avem nevoie de carne , nu mai simţim oboseala şi spunem adio durerilor de stomac. "Mănăstirea într-un picior" nu este doar subiect de ghicitoare , ci şi un tratament naturist.
>    Tot mai multe studii arată că ciupercile ar putea intra în categoria super-alimentelor , alături de broccoli şi afine. Iată care sunt principalele beneficii aduse organismului.
>    Sursă de fibre , vitamine şi minerale.
>    Ciupercile sunt într-adevăr un aliment-minune. Asta pentru că nu conţin grăsimi , zahăr ori sare şi sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitamine din grupul B. Ciupercile conţin şi minerale esenţiale , dintre care potasiu , cupru , fier şi fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul , care nu se găseşte în prea multe fructe sau legume.
>    Scad apetitul.
>    Cu mai mult de 90% apă , ciupercile te fac să te simţi sătul fără să creşti conţinutul caloric.
>    Ajută în diete.
>    Ciupercile au foarte puţine calorii. O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta îşi poate extrage energia necesară. Această calitate le transformă într-un aliment de bază în curele de slăbire.
>    Bogate în proteine.
>    Dintre toate legumele , ciupercile sunt considerate cel mai bun substitut pentru carne. Mai mult , spre deosebire de carne , ciupercile sunt mult mai uşor de digerat , procesul de digestie necesitând un consum mai mic de energie din partea organismului.
>    Leac împotriva cancerului de sân.
>    Cancerul de sân poate fi prevenit prin consumul zilnic de ciuperci , spun cercetătorii. Astfel , femeile care introduc în alimentaţia zilnică ciupercile prezintă un risc mai redus de a se îmbolnăvi de cancer mamar. Specialiştii susţin că şansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atât mai mici , cu cât consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde.
>    Înlătură oboseala şi anxietatea.
>    Anxietatea , oboseala şi stresul se pot trata şi preveni cu ajutorul ciupercilor , datorită conţinutului mare de zinc şi vitamine din grupul B. Consumul a trei ciuperci zilnic reduce considerabil senzaţia de epuizare fizică şi intelectuală , dar şi sentimentul neplăcut de iritare şi anxietate.
>    Ciupercile de cultură , bogate în antioxidanţi.
>    Ciupercile Champignon conţin mai mulţi antioxidanţi decât germenii de grâu şi de ficatul de pui. În consecinţă , au capacitatea de a întări sistemul imunitar.
>    Extractele din ciuperci Pleurotus (burete sau păstrăv de fag) au fost încorporate în tincturi , ceaiuri sau pilule şi au multe efecte benefice: antibacterian , antiviral , reduc tensiunea , protector cardio-vascular şi tonic pentru sistemul nervos.