duminică, 6 februarie 2011

CIUPERCILE

  Trei-patru porţii de ciuperci pe săptămână , sursa perfectă de proteine. Nu mai avem nevoie de carne , nu mai simţim oboseala şi spunem adio durerilor de stomac. "Mănăstirea într-un picior" nu este doar subiect de ghicitoare , ci şi un tratament naturist.
>    Tot mai multe studii arată că ciupercile ar putea intra în categoria super-alimentelor , alături de broccoli şi afine. Iată care sunt principalele beneficii aduse organismului.
>    Sursă de fibre , vitamine şi minerale.
>    Ciupercile sunt într-adevăr un aliment-minune. Asta pentru că nu conţin grăsimi , zahăr ori sare şi sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitamine din grupul B. Ciupercile conţin şi minerale esenţiale , dintre care potasiu , cupru , fier şi fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul , care nu se găseşte în prea multe fructe sau legume.
>    Scad apetitul.
>    Cu mai mult de 90% apă , ciupercile te fac să te simţi sătul fără să creşti conţinutul caloric.
>    Ajută în diete.
>    Ciupercile au foarte puţine calorii. O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta îşi poate extrage energia necesară. Această calitate le transformă într-un aliment de bază în curele de slăbire.
>    Bogate în proteine.
>    Dintre toate legumele , ciupercile sunt considerate cel mai bun substitut pentru carne. Mai mult , spre deosebire de carne , ciupercile sunt mult mai uşor de digerat , procesul de digestie necesitând un consum mai mic de energie din partea organismului.
>    Leac împotriva cancerului de sân.
>    Cancerul de sân poate fi prevenit prin consumul zilnic de ciuperci , spun cercetătorii. Astfel , femeile care introduc în alimentaţia zilnică ciupercile prezintă un risc mai redus de a se îmbolnăvi de cancer mamar. Specialiştii susţin că şansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atât mai mici , cu cât consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde.
>    Înlătură oboseala şi anxietatea.
>    Anxietatea , oboseala şi stresul se pot trata şi preveni cu ajutorul ciupercilor , datorită conţinutului mare de zinc şi vitamine din grupul B. Consumul a trei ciuperci zilnic reduce considerabil senzaţia de epuizare fizică şi intelectuală , dar şi sentimentul neplăcut de iritare şi anxietate.
>    Ciupercile de cultură , bogate în antioxidanţi.
>    Ciupercile Champignon conţin mai mulţi antioxidanţi decât germenii de grâu şi de ficatul de pui. În consecinţă , au capacitatea de a întări sistemul imunitar.
>    Extractele din ciuperci Pleurotus (burete sau păstrăv de fag) au fost încorporate în tincturi , ceaiuri sau pilule şi au multe efecte benefice: antibacterian , antiviral , reduc tensiunea , protector cardio-vascular şi tonic pentru sistemul nervos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu